Η Αγάπη μας για την Ελιά

 

Ελιές Αμφισσας

Η φροντίδα καθώς και η καλλιέργεια των ελαιώνων για την οικογένεια Παρασκευά έχει ως βασικό γνώμονα τον σεβασμό ως προς το ελαιόδεντρο καθώς και την διατήρηση της παράδοσης.

Από πάππου προς πάππου στην περιοχή μας και πόσο μάλλον στην οικογένεια μας η ενασχόληση με τις ελιές ήταν τρόπος ζωής και αγάπης για τον τόπο μας. Η παραγωγή και η επεξεργασία των ελιών είναι μια σχολαστική και ταυτόχρονα χρονοβόρα υπόθεση, που όμως η αγάπη που μεταδίδετε από τον παλαιότερο στο νεότερο για τα δέντρα αυτά είναι μεγάλη.

Η συγκομιδή από τα ελαιόδεντρα γίνεται με μεγάλη προσοχή την κατάλληλη χρονική στιγμή . Ανάλογα την εποχή και τις καιρικές συνθήκες συλλέγετε και ο καρπός για πράσινες ή μαύρες ελιές.

Το ελαιόλαδο πρέπει να τονίσουμε ότι για να διατηρήσει τα χαρακτηρίστηκα του ,η άλεση του γίνεται στον δυνατό ελάχιστο χρόνο από την ώρα της συγκομιδής και σε συνδυασμό με την μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης έτσι διατηρούνται στο μέγιστο τα ποιοτικά και γευστικά χαρακτηρίστηκα του.

Οι ελαιώνες της οικογένειας Παρασκευά βρίσκονται στης ευρύτερη περιοχή της Άμφισσας, καθώς αποτελούν και κομμάτι του Δελφικού Τοπίου.

Τέλος εμείς η νέα γενιά υποσχόμαστε να διατηρήσουμε την ποιότητα, τον σεβασμό και την αγάπη για τα ελαιόδεντρα και να δημιουργήσουμε ακόμα καλύτερα προϊόντα.

Αγορά συσκευασμένων Ελιών